Kuka olen?

Minä ja koirani

Elämän pituinen rakkaus koiriin ja eläimiin sai minut hakeutumaan koirahierojan koulutukseen 2004.

Koirien terveys ja hyvinvointi on aina kiinnostanut ja se oli syy, mikä innosti lähtemään koirahierojan koulutukseen. Koulutuksessa sain laaja-alaisesti tieto-taitoa, mutta paljon on opittavaa senkin jälkeen. Näiden vuosien aikana, jokainen koirapotilas opettaa lisää. Kahta samanlaista koiraa ja hoitotilannetta ei ole, eikä koirat osaa kertoa tilannettaan, joten juuri se tekee ammatista mielenkiintoisen ja haastavan. Minulle on erittäin tärkeää tehdä hieronta koiraa kuunnellen ja koiran kanssa yhteistyössä toimien. 

Tervetuloa hierontaan ja fysiikkavalmennukseen

- Jonna Turunen

Vahvistan osaamistani osallistumalla luennoille ja kursseille, joista on hyötyä koirahieronnassa sekä koiran fyysisen toimintakyvyn vahvistamisessa. 

Oma harrastustausta:

Kipinä koiraharrastuksiin alkoi lapsuusiällä 1982 kun kotona oli saksanpaimenkoira. Koska vanhemmat eivät oikein ymmärtäneet päästää lasta ja koiraa harrastamaan kursseille, lainasin kirjastosta kaikki koirakirjat ja puuhastelin koiran kanssa tottelevaisuutta ja jälkilajeja omatoimisesti. Meillä oli aina superhauskaa yhdessä koiran kanssa. 

Aikuisiällä 90-luvulla jatkoin jälkilajeja ja tokoa oman saksanpaimenkoiran kanssa harrasteena, kilpailemaan ei tehnyt mieli. Sen jälkeen rodut ja harrasteet ovat vaihtuneet vepestä aina vinttikoirien ratajuoksuihin asti. Ratalinjaisen greyhoundin kanssa 2002 hurahdin ihan täysin urheilukoirien fyysiseen hyvinvointiin, jonka seurauksena hakeuduin koirahieroja koulutukseen ja sillä tiellä ollaan. 2000-luvun alussa tutustuin hyvän ystäväni australianpaimenkoiriin ja ensimmäinen aussieni tulikin 2011. Tämän monipuolisen rodun kanssa on kokeiltu myös mm. paimennusta ja koirafrisbeetä sekä tällä hetkellä pääpaino on tokossa sekä noseworkissa, jossa kilpailemme myös. 

Koulutukset:

2004 Koirahieronta koulutus, Ypäjä

2011 Ammattiin johtava koirahieronta koulutus (Opetushallituksen tutkintoperusteet 09/2011 - 09/2012, 12kk etä- ja lähiopetuksena)

Koulutuksen sisältö mm. anatomia, fysiologia, myologia, biomekaniikka, etologia, ruokinta, ell luennot sairauksista, koirien liikkeet ja liikkuminen, hierontaotteet ja metodit, muut hoitomuodot. Lisäksi koulutuksen aikana projektikoiria joilla harjoiteltiin hierontaa. Etä- ja lähiopetuksena.

2020 Liiketoiminnan perustutkinto

2022-2023 Urheilukoirien fyysisen harjoittelun ohjaaja (Move Well)
Opinnot => 10/2023 Urheilukoirien fysiikkavalmentaja (Move Well)

Täydentävinä kursseina mm. koiran ruokinta, urheilevan koiran ruokinta, urheilevien koirien vammat, koirien nivelsairaudet.