Alafoss Lopi, 100% islanninlampaan villaa neulotaan mittojen mukaan, rakkaudella suomalaisena käsityönä.

Mittatilaustöitä Islantilaisneule vetoketjulla

Islantilaisneule eli lopapeysa neulotaan perinteisesti Alafoss Lopi-langoista, jotka ovat 100% islanninlampaan villaa. Rotuna islanninlammas on uniikki ja rotu on säilynyt risteytymättömänä vuosisatoja eristyneisyyden vuoksi. Yli tuhannen vuoden altistuneisuus ankaralle ilmastolle tekee islanninlampaan villasta erityistä ja harvinaislaatuista. Lampaan päällimmäinen villa on karheaa, pitkää ja säänkestävää, kun taas sisin villakuitu on hienoa, pehmeää ja lämmintä. Kun nämä kaksi ominaisuutta yhdistetään villalankaan, saadaan aikaan erittäin lämmin, miellyttävä, vettä hylkivä ja hengittävä materiaali. Langan valmistusvaiheissa käytetään mahdollisimman vähän kemikaaleja ja näin villan omat ominaisuudet sekä luonnolliset öljyt eivät katoa, myös luontoa vähemmän kuormittaen.

Islantilaisneuleille on ominaista koristeelliset kaarrokekuviot, jotka neulotaan ympyränä pyöröpuikoilla niin, ettei paidalla ole erikseen määrättyä etu- tai takapuolta ellei siinä ole vetoketjua. Paidoissa ei myöskään ole ainuttakaan saumaa. Lanka ei ole myöskään niin voimakkaasti kehrätessä kierretty, vaan villalanka sisältää enemmän ilmaa kuin monet muut villalangat. Tämän vuoksi langan käsittely voi olla kutoessa hieman vaikeampaa, mutta lopputuloksena on kevyt, lämmin ja vettähylkivä helppohoitoinen villapaita. 

Miten paidat valmistuvat täällä Käsityöpaja maahisessa?

Jokainen villapaita on yksittäiskappale eli kaikki lähtee asiakkaan mittojen-, malli-, väritoiveen pohjalta, täysin mittatilauksena. Olen kutonut islantilaisneuleita jo yli 20 vuoden ajan ja jokainen tehdään rakkaudella täysin kotimaisena käsityönä suomessa. Islantilaisneuleen tekeminen vaatii tarkkuutta ja taitoa sekä tietenkin aikaa. Jokaiseen paitaan käytetään kymmeniä työtunteja ja neulominen tapahtuu perinteiseen tapaan pyöröpuikoilla aidoista islantilaisista langoista. Missään valmistusvaiheessa ei käytetä neulekoneita.

Käsinkudottu islantilaisneule

Ohjeet islantilaisneuleen tilaamiseen mittatilauksena:

Ennen tilausta kannattaa kysyä sen hetkistä työtilannetta, työjono vaihtelee vuodenajan mukaan ja voi olla ajoittain hyvin pitkä.

  • Valitse mieluinen kuvio, jotka löytyvät täältä (tai esitä oma toiveesi, meiltä löytyy mallikirjoista kymmeniä muitakin malleja)
  • Valitse värit allaolevan värikartan mukaan (pääväri, kuvioon yleensä 1-2 lisäväriä)
  • Ota mitat allaolevan ohjeen mukaan

Ajoittain on saatavilla yksittäisiä valmiita neuleita heti toimitukseen, katso valmiit neuleet

Värikoodit ja valikoima kuvan mukaisesti. Värit saattavat muuttua sesongin mukaan, emmekä voi aina taata kaikkien esillä olevien värien saatavuutta. Klikkaa kuvaa saadaksesi värikartan isommaksi. Jokainen näyttö toistaa värit eri tavalla eli sävyt eivät täysin vastaa lopullista sävyä.

Värimalli

Ohje mittojen ottamiseen

  • Rinnanympärys (rinnan levein kohta, ohut paita päällä, napakka mitta)
  • Lantionympärys
  • Hihan pituus kainalokuopasta ranteeseen (kainalokuopasta ranteen ja kämmenen liitoskohtaan)
  • Pituutesi ja vaatekokosi

Mikäli olet epävarma kuinka mitat otetaan, niin ota yhteyttä, autamme mielellämme. Huom! Asiakas on itse vastuussa ottamistaan mitoista.. 

Hinnasto

  • Vakiomalliston islantilaisneuleen hinta: 245,00€ (sisältää postimaksun)

Hinta koskee ns. normaalimitoituksella olevia neuleita. Mikäli malliin halutaan erityisen korkeaa kaulusta tai paljon lisää pituutta, hinnoittelemme nämä aina tapauskohtaisesti erikseen. 

Mittatilaustuotteena villapaitojen toimitus ainoastaan ennakkomaksuna. Olemme aina yhteydessä asiakkaaseen tilausvaiheessa, jolloin sovitaan tarkemmin maksusta, toimitusajasta ja muista tilaukseen liittyvistä asioista. Noudatamme tilauksissa ja toiminnassamme kuluttajansuojalakia. 

Tiedustelut ja tilaukset voitte tehdä sähköpostilla info(at)maahinen.com